ЗСУ стрімко просуваються на Сватівському напрямку, — Гайдай

Російські солдати масово гинуть на Луганщині.

Ілюстративне фото: Генеральний штаб ЗСУ

Збройні сили України успішно просуваються на Сватівському напрямку. У зв'язку з цим, поняття «сіра зона» на мапі нівелюється, бо українські війська стрімко наступають. Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у ефірі телеканалу «24».

За словами Гайдая, російські окупаційні війська встигли привезти на територію Луганщини велику кількість резервів. Окрім того, рашисти побудували оборонні споруди, великі ділянки замінувати. Тому просування ЗСУ на Сватівському напрямку відбувається дуже обережно.

Окупанти йдуть, навіть не прибираючи тіла своїх загиблих. За однією хвилею штурмової групи, одразу йде наступна, проте ЗСУ вдається протистояти загарбникам. 

«Росіяни ще намагаються робити якісь незрозумілі контрнаступальні дії. Свіжемобілізованих велика кількість. Військові навіть на передовій кажуть: «Ми їх вбиваємо, а по нам знову йде обстріл і знову росіяни йдуть, навіть не прибираючи своїх загиблих». Тобто йдуть по своїх же трупах. Насправді, якщо вивчити цю історію, то ніхто ніколи на Сватівському напрямку під час різних війн не проводив наступальні дії, але ЗСУ це роблять і роблять це успішно», — коментує Гайдай.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev