Захмарні ціни й примус: на Біловодщині рашисти просять підприємців «зменшити жадібність»

В новоокупованому селі на Луганщині відбувся рейд з контролю над цінами. На шостому місяці окупації, коли люди вже збідніли через надвисокі ціни на товари та низькі соцвиплати й зарплати, окупанти вирішили провести показову акцію урегулювання цін на основні групи товарів. 

Захмарні ціни й примус: на Біловодщині рашисти просять підприємців «зменшити жадібність»

«Приїздила комісія з контролю за цінами. Перевірили два магазини в селі. Сказали, аби продавці закуповували товари лише з накладною, бо перевірятимуть відсоток надбавки. Казали, що постачальники, які закуповують товари на гуртових базах, можуть додати до відпускної гуртової ціни до 5%, а кінцевий продавець не більше 20%, — розповідає власне джерело «Вчасно», мешканка тимчасово окупованого села на Луганщині. — Якщо ціни будуть занадто високими, то і товар конфіскують на потреби нужденних. Хоча таке з березня ще обіцяли». 

Муніципальна комісія також винесла вимогу підприємцям робити знижки на товари першої необхідності: крупи, чай, хліб, молочку. Курс — 1,5 рублі за 1 гривню.

«Здивувались цінам на хліб. Мені, наприклад, аби купити хліба на родину, потрібно продати близько 10 літрів молока. Хліб коштує 30 рублів. Молоко здаю по вісім. 100 грамів кави коштує 210 рублів. Побутова хімія захмарна. Звичайний «Фейрі» сягає 150 рублів. Простий «Колгейт» — 90 рублів», — розповідає жінка. 

За словами джерела, комісія на перший раз звірила ціни, вдруге — проконтролюють виконання поставленої задачі, втретє — прийматимуть міри. У разі невиконання наказу конфіскуватимуть товар.

На даний момент на окупованих територіях найдорожчий та найбільш запитуваний товар українського виробництва, який розпродають із залишків. Російський дешевший через нижчу якість.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev