З Києва — у військовий шпиталь на Донеччині: як журналіст став волонтером і пішов допомагати медикам

Сергій Гармаш — журналіст та головний редактор інтернет-видання «ОстроВ». В якийсь момент чоловік вирішив, що треба допомагати українським військовим наближати нашу перемогу, тому вирушив волонтерити до військового шпиталю на Донеччині.

Як журналіст Сергій Гармаш став волонтером і пішов допомагати медикам / фото зі сторінок Сергія Гармаша та Єгора Фірсова у Фейсбуці

Журналістам «Вчасно» Сергій Гармаш розповідає, що відчув невідповідність оточення в Києві стосовно ситуації, яка відбувається в Україні. Так і виникла потреба взяти участь у цій війні та допомогти нашим військовим в міру власних можливостей. 

«Робив усе, що необхідно: носив поранених, міняв сечоприймачі, навіть перемотував руки. Тобто все, що мені казали робити, я робив із задоволенням. На відміну від моєї журналістської роботи, у якій немає, скажімо, емоційної відповіді, то там я її отримував», — ділиться чоловік. 

Зараз каже, що у нього навіть були думки, що він обрав собі не ту професію і треба було йти працювати лікарем. 

Розповідає, що проблемним було те, що в шпиталі відчувався жорсткий дефіцит людей. Люди часто працювали без сну, тому йому доводилося надавати допомогу, яка була потрібна саме в той момент. В основному, допомагав медсестрам і загалом довелося вчитися багатьох нових речей, адже раніше ніколи не працював у госпіталі та й медичних закладах загалом. 

«Найскладнішим у роботі був брак вільного часу. Також проблемною була відсутність свіжого повітря і сонячного світла. Через світломаскування були закриті всі вікна, тому важко було постійно знаходитися в цих умовах. В Києві на добу я проходив в середньому 6-7 км за добу. Там я, лише бігаючи по своєму відділенню, “відходив” 15-17 км».

Попри волонтерство, Сергій продовжував займатися журналістикою, давав коментарі та писав тексти як аналітик. Зараз перебуває в Києві, але зізнається, що має бажання повернутися назад до роботи в шпиталі і вже будує на це плани.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev