ФОТО. Три прифронтових села Донеччини відновлюються після обстрілів і готуються до новорічних свят

У Новолуганському, Травневому і Гладосово на Донеччині відновлюється інфраструктура, яка постраждала під час обстрілів бойовиків.

Відновлення інфраструктури Новолуганського / фото: ДСНС Донеччини

В результаті артилерійського обстрілу в с. Новолуганське Бахмутського району, який стався 18 грудня, були пошкоджені 108 будівель, з них школа, дітячий садок, амбулаторія та  місцевий храм. 8 громадян, у тому числі і 6-річна дитина, отримали травми різного ступеня тяжкості.

На сьогодні в селі повністю відновлені водо-газо-тепло- та електропостачання, завершили аварійний ремонт школи – затулили вікна плівкою, зняли пошкоджений шифер та перекрили новим. Про це повідомляє на своій сторінці у Фейсбук голова ДонВЦА Павло Жебрівський. 

Дитячий садок, по якому бойовики стріляли з «Граду», теж відновлюють — шифером накрили дах, затулили віконні отвори плівкою та OSB, подали тепло, воду та електрику. Готується до ремонту місцева амбулаторія. 

«Найбільше залишається роботи з відновлення пошкодженого приватного житла, — зазначив Жебрівський. — Старшим людям, одиноким та інвалідам допомагають ремонтні бригади ДСНС. Тим, хто спроможний сам відремонтувати своє житло, надаємо будівельні матеріали, виділені з обласного матрезерву. Люди у селищі потроху приходять до тями після пережитого обстрілу. У центрі прикрашають новорічну ялинку, для дітей проводять святкові заходи». 

Ще є питання по селищам Травневому і Гладосово, які нещодавно повернулися під контроль української влади.

ЧИТАЙТЕ: На Донетчине пенсионерам из освобожденных сел выплатят долг за время оккупации

У Травневому завершується встановлення опор для майбутньої лінії електропередач, а поки люди отримують електрику від дизель-генераторів.

Мешканцям Гладосово до новорічних свят голова області пообіцяв виплату пенсій, яку вони не отримували з 2014 року.

Фото зі сторінки Павла Жебрівського у Фейсбук

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev