ФОТО. На Донеччині активісти колядували для воїнів АТО і жителів прифронтових міст

У Покровську та Мирнограді Донецької області активісти привітали бійців АТО та містян з Різдвом, а також зібрали кошти на допомогу українським воїнам.

Активісти привітали бійців АТО та жителів Покровська і Мирнограда з Різдвом

У ніч на Різдво активісти організацій «Патріоти українського Донбасу» та «Майстерня ідеї» разом із жителями Покровська та Мирнограда показали виставу та заспівали традиційні українські колядки мешканцям прифронтових міст, колективу і пацієнтам 66-го мобільного госпіталю у Покровську, а також воїнам АТО з «Правого сектора», повідомляє ІА «Вчасно».

Активісти вже третій рік поспіль підтримують народні різдвяні традиції на Донеччині  і допомагають військовим.  

Дмитро Лисенко, голова організації «Патріоти українського Донбасу» Дмитро Лисенко, голова організації «Патріоти українського Донбасу»«Основна мета такої акції – це відродження нашої духовної культури, яка була практично знищена за часів Радянського Союзу, – розповідає Дмитро Лисенко, голова організації «Патріоти українського Донбасу». – Тож зараз силами місцевих патріотів і небайдужих громадян намагаємось відновити давні різдвяні традиції. Кожного року кошти, які ми наколядували, йдуть на волонтерську допомогу бійцям добровольчих батальйонів».

Цього року колядувальники показали невелику виставу, яка складалась із пісень українською мовою, жартівливих сценок та розважальної програми. Творчу юрбу всюди приймали з теплом і радістю і не хотіли відпускати до останнього. Під час виступів вдалося наколядувати близько 3 тисяч гривень.

Активісти сподіваються, що з кожним роком до їх акції будуть долучатись все більше людей і українська народна традиція колядування розповсюджуватиметься у багатьох містах регіону.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev