На Донеччині пройде міжнародний фестиваль «Маріупольска книжкова толока»

У Донецькій області навесні вперше пройде міжнародний фестиваль «Маріупольска книжкова толока».

Запорізька книжкова толока, яка відбулась у 2017 році / фото: http://novasich.org.ua

Міжнародний фестиваль «Маріупольська книжкова толока» відбудеться 14-15 квітня й обіцяє стати однією з найбільших літературно-мистецьких подій Східної України. Про це повідомляється на сайті Маріупольської міської ради.

Програма фестивалю включає зустрічі з митцями і письменниками, тематичні дискусії, майстер-класи, виступи театральних і музичних колективів, перегляди фільмів, також працюватиме дитячий простір «Книголісся».

«Толока – це те, що люди робили гуртом, усією громадою для покращення свого добробуту, – зазначає директор фестивалю Ігор Гармаш. – Сьогодні, в умовах нестабільної суспільно-політичної ситуації в країні, маємо розуміти, що саме від нас залежить розвиток територій і громад. І одним із першочергових кроків є розвиток культури. Ми зрозуміли це ще в 2015 році, організовуючи першу Запорізьку книжкову толоку, гуртуючи людей навколо книги і пов’язаних із нею мистецтв – кіно, театру, графіки. Ми переконані, що Маріупольська книжкова толока стане ще одним важливим кроком і до розвитку культури, і до гуртування людей навколо спільних цінностей».

У 2017 році на Запорізьку книжкову толоку приїздила делегація громадських активістів Маріуполя, аби перейняти досвід в організації таких фестивалів. Сьогодні вони є частиною команди, яка готує книжкову толоку в Маріуполі.

Стежити за подіями маріупольського фестивалю та дізнатися всі деталі можна буде на офіційному сайті - http://m.toloka.net/.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev