У Бахмуті готуються до виходу унікальні книги про історію освіти і козацтва Донбасу

У Бахмуті Донецької області очікується вихід книг про малодосліджені сторінки історії регіону.

У Бахмуті готуються до виходу унікальні книги про історію освіти і козацтва Донбасу / фото: karday.ru

У Бахмуті готуються до друку та виходу книги кандидата історичних наук Сергія Татаринова про етапи розвитку освіти Донеччини та історію козацтва у Бахмуті, повідомляє ІА «Вчасно».

Книга під назвою «Витоки православної та народної освіти Донеччини» - це перша спроба узагальнення етапів розвитку освіти на Донеччині. При написанні Сергій Татаринов використав близько 60 джерел та провів тривалу роботу в архівах, бібліотеках і музеях.

Також чоловік працює над роботою про бахмутських козаків, її вихід буде приурочений реалізації проекта від ДонОДА «Бахмут — місто козацької слави і звитяги».

Історик зазначив, що Бахмут — це історична столиця Донеччини, і без наукового підгрунтя та просвітницької роботи серед населення успішно втілити проект не вдасться, бо люди мало знайомі з витоками козацтва в місті. 

«На Донбасі немає істориків-регіоналістів, які б працювали з архівами і джерелами, тому ніхто не працює над дослідженнями — підкреслив Сергій Татаринов. — Зазначу, що ці видання не любительські і не краєзнавчі, це – видання, написані для жителів Донеччини».

Дослідження знадобляться у роботі сучасним освітянам, студентам педагогічних ВНЗ, науковцям, краєзнавцям та музейникам, бо містять інформацію, яку важко знайти у відкритому доступі та систематизувати.

Презентацію книг заплановано на Федівських читаннях 27 лютого о 10:00 у селі Часів Яр на базі опорної школи №17, а також у міській бібліотеці Бахмута. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev