ФОТО.Шахтарі Донеччини оголосили безстрокове голодування в будівлі профільного Міністерства

Працівники ДП «Селидіввугілля» оголосили голодування в стінах Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Фото: ФБ Михайло Волинець

Працівники трьох щахт державного підприємства «Селидіввугілля», а також голови тамтешніх первинних профспілкових організацій разом із очільником місцевої організації НПГУ міст Селидового та Новогродівки Віктором Трифоновим оголосили безстрокове голодування у приміщенні Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Про це повідомив голова НПГ України Михайло Волинець на своїй сторінці в ФБ.

«Ми стали заручниками безвідповідального і соціально необдуманого підходу до вугільної галузі, - йдеться у розповсюдженому зверненні. – Працівники нашого підприємства, маючи значні вугільні запаси, підготовлені гірничими роботами очисні виробки, злагоджений професійний кадровий потенціал, штучно перетворені на жебраків».

Завершується звернення словами: «Закликаємо, щоб держава привела в належний стан вугільну галузь і визнала, що на теперішній час без фінансової підтримки з боку держави своєчасна винагорода праці шахтарів не можлива, а тому спокій у наших родинах та містах не настане».

ЧИТАЙТЕ: Глобальный профсоюз IndustriALL призвал Гройсмана погасить задолженность шахтерам Донетчины

Гірники наполягають на погашенні усієї заборгованості із заробітної плати. З огляду на інфляційні процеси вони також закликають підвищити тарифні ставки. А ще вимагають «повернути вкрадені запаси» та виділити кошти на технічне переоснащення і забезпечення матеріалами ДП «Селидіввугілля».

У разі невиконання вимог вони «залишають за собою право на страйк і голодний бунт у рамках законодавства України».

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev