На Донеччині переселенці, сім’ї АТО та містяни вчитимуться уникати конфліктів, граючи у форумі-театрі

У Краматорську Донецької області на базі «Благодійного фонду «Карітас Краматорськ» з кінця березня запрацює форум-театр.

Наразі оголошено набір акторів у групу. Після навчання невеличкі спектаклі будуть представлені глядачу, передає ІА «Вчасно».

«В основі форум-вистав лежать реальні життєві ситуації - конфлікти, які розігруються акторами перед глядачами. Будь-яка дія, діалог починаються на сцені, але їх мета - вплинути на нашу поведінку у певній ситуації. Кожен спектакль форум-театру унікальний через те, що в ньому беруть участь як актори, так і глядачі, а сюжет народжується і трансформується прямо на сцені. Це свого роду репетиція життя», - розповіла координатор проекту «Об’єднуючи людей заради миру» Ірина Яблінська.

До навчання акторського мистецтва запрошуються ВПО, сім’ї учасників АТО та містяни. Також планують відкрити навчальну акторську групу для підлітків.

Проект фінансується за підтримки МЗС Німеччини, він реалізовуватиметься до 2019 року.

Методика форум-театру активно використовується як за кордоном, так і в Україні. По ній працюють вже у Запоріжжі, Харкові, Києві, Івано-Франківську та Одесі.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev