Україна - в п'ятірці країн, яка має мінне забруднення територій, - ОБСЕ

У цьому році Україна увійшла в першу п'ятірку країн, які мають мінне забруднення території.

Круглий стіл, присвячений протимінній безпеці/Покровськ, Донецька обл.

Мінами та вибухонебезпечними предметами уражено близько 7000 квадратних кілометрів підконтрольної українській владі території і орієнтовно 14 000 кв.км —  на окупованій частині Донбасу. Про це повідомив представник Міністерства оборони України під час круглого столу, присвяченого протимінній безпеці, який проходить у Покровську на Донеччині, передає кореспондент ІА «Вчасно».

С початку військової агресії на Донбасі постраждало близько 1800 осіб.

Силами Міністерства оборони, МНС та міжнародних організацій в зоні проведення АТО знищено 340 тисяч вибухонебезпечних предметів та більше 2 млн противопіхотних мін.

По інформації представників Мінстерства оборони, на сьогодні в Україні відсутнє відповідне законодавство в сфері протимінної діяльності, що заважає на повну силу займатися вирішенням цього питання, в тому числі —  представникам міжнародних організацій.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev