«Нам дуже болить, що нині там відбувається», - у Краматорську активісти закликали не визнавати незаконні вибори у Криму

У Краматорську Донецької області пройшов мітинг проти виборів, що відбуваються в анексованому Криму.

Містяни та громадські активісти зібралися біля пам’ятника Т. Шевченку, аби висловити підтримку кримськотатарському народу та виступити проти незаконних виборів, що проводить РФ у анексованому Криму, повідомляє ІА «Вчасно».

«Ми прийшли, аби підтримати кримчан, бо нам дуже болить те, що нині відбувається в Криму, дуже хочеться, щоб усе налагодилось, але за це потрібно боротися, не все дається легко. Сьогодні ми прийшли висловити підтримку кримськотатарському народу, українцям Криму. Їх вибори не будуть легітимні, бо Крим – це Україна, вона є і буде, - розповів організатор мітингу Олександр Свириденко.

Окупація Автономної Республіки Крим та м. Севастополя Росією відбулася у лютому - березні 2014 року.

Війська, перекинуті з Росії та кримських баз Чорноморського флоту РФ без розпізнавальних знаків захопили Кримський півострів.

Також було створено збройне формування з російських «козаків», яке називало себе «самооборона Криму». Провівши псевдореферендум, на території Криму і міста Севастополя, про статус півострова за сфальсифікованими результатами Росія включила Крим до свого складу.

Ні Україна, ні Європейський Союз, ні США не визнали це голосування.

Нині у Криму відбуваються переслідування кримськотатарського населення за релігійною ознакою – першою жертвою став Решат Аметов. 4 березня 2014 року його тіло було знайдено з ознаками катування. Нині доля багатьох активістів залишається невідомою, десятки тисяч кримчан покинули півострів, переселившись до України та Туреччини.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev