На Донеччині видали альманах «Степ/Step: нескорений український Донбас»

ГО «Товариство Олекси Тихого» надрукувало альманах, в якому поєднали історію та сучасність.

У статтях представлені постаті, які у різні часи вплинули на формування українського Донбасу, повідомляє ІА «Вчасно»

Історико-краєзнавчий та літературно-мистецький льманах «Степ/Step: нескорений український Донбас» містить двадцять статей про людей з Донбасу. Їх авторами стали краєзнавці, історики та письменники.

У альманасі є розповідь про Марка Залізняка — фотографа, що у 1930-ті у роки голоду фотографував злочини радянської влади, є стаття Олекси Тихого «Думки про рідний донецький край», також є матеріали про нинішню ситуацію на Донеччині.

Також у виданні є стаття про релігію на Донбасі, у тому числі і на нині окупованих територіях, матеріал про Анатолія Водолазького, який стояв з українським прапором у часи окупації Дружківки у центрі міста, про загиблих захисників сходу України.

«Ми хотіли видати такий альманах, щоб кожен житель Донбасу почитав про себе, а також, щоб видання було цікаве тим людям, які тут ніколи не були, — розповів голова ГО „Товариство Олекси Тихого“ Євген Шаповалов. —  Степ/Step — це гра слів акцентує на революційному поступі Донбасу до свободи і свого українського коріння. Від совкового азійського болота — до європейського майбутнього».

Упорядники альманаху пропонують всупереч московській пропаганді показати усім зацікавленим правдиву історію краю, який завжди був українським і боровся за свою історію.

Незабаром автори альманаха презентуватимуть його у біблотеках та музеях області.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev