Знову без нічого: Луганський український театр вдруге за вісім років втратив матеріальну базу та приміщення

Двічі переміщений з вини окупантів Луганський обласний український музично-драматичний театр вдруге залишився без власного даху над головою. Натепер і фізично, адже росіяни прицільним обстрілом зруйнували другу домівку театралів у Сєвєродонецьку. В будівлі досі залишалась вся матеріально-технічна база.

Знову без нічого: Луганський український театр вдруге за вісім років втратив матеріальну базу та приміщення

На відео з квадрокоптеру, поширеному у соціальних мережах, зафіксовано руйнування старої частини міста, зокрема і будівлі обласного драматичного театру, побудованої у 1953 році.

Проєкт будівлі розроблявся московським архітектором. Згодом проєкт скопіювали та звели ідентичні сєвєродонецькій будівлі кінотеатри «Буревісник» та «Слава» у столиці рф.

"Слава" та "Буревісник" у москві "Слава" та "Буревісник" у москві

На початку російсько-української війни будівля стала прихистком вимушено переміщеної з тимчасово окупованого Луганська до підконтрольного українській владі Сєвєродонецька трупи обласного українського театру. В 2017 році колектив отримав у власність вже оновлене після капітального ремонту приміщення.

Приміщення театру було капітально відремонтоване Приміщення театру було капітально відремонтоване

З березня поточного року у приміщенні театру працював гуманітарний штаб. Вже тоді будівля отримала незначні руйнування, а котельню за нею було знищено мінометним пострілом.

У 2014 році луганським театралам не вдалось вивезти матеріально-технічну базу з окупованого міста. Натепер ситуація ідентична: вартісне обладнання та реквізит залишились в приміщенні театру у Сєвєродонецьку.

Нагадаємо, «високоточним ударом» рашисти знищили і Маріупольський драмтеатр. Кремлівські найманці скинули авіабомбу на будівлю, де у сховищі знаходилось до 1300 мирних мешканців. Навколо театру люди написали великими літерами слово «Діти», аби убезпечити об’єкт від обстрілу. Кількість загиблих цивільних точно встановити не вдалось через окупацію міста росіянами. Інформації про те, чи переховувались люди у приміщенні Луганського українського театру в Сєвєродонецьку, на даний момент немає.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev