Найближчими тижнями наступ окупантів на Донбасі призупиниться – ISW

Найближчими тижнями наступ військ росії на Донбасі, ймовірно, призупиниться, незалежно від того, чи вдасться їм захопити район Сєвєродонецька та Лисичанська.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Припинення наступу, найімовірніше, дозволить ЗСУ розпочати «обережні контрнаступи». Про це йдеться в оцінці ситуації на сході України американського Інституту вивчення війни (ISW) станом на 23 червня.

«Ідеологічна зацикленість кремля на захопленні Сєвєродонецька, як і облога «Азовсталі», вочевидь остаточно підірве можливості росії в просуванні в Україні», – вважають експерти інституту.

За їхніми оцінками, втрата Сєвєродонецька – це тимчасова втрата території для України, але битва за місто не буде вирішальною перемогою росії.

За останні кілька днів російські сили досягли значних успіхів у районі Сєвєродонецька – Лисичанська. Водночас українські війська переважно досягли своєї мети, уповільнивши та виснаживши російську армію.

ЗСУ протягом кількох тижнів вдавалося залучати до цього району значну кількість особового складу, зброї та техніки збройних сил росії, що знижувало загальні можливості російських сил, не дозволяло їм зосередитися на більш вигідних напрямках наступу.

Зазначимо, що вранці 24 червня голова ЛугОВА Сергій Гайдай повідомив, що ЗСУ отримали команду відійти від Сєвєродонецька на раніше підготовлені позиції.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev