Дев’ять класів освіти та любов до радянщини: у Сєвєродонецьку окупантами призначено «мера»

У Сєвєродонецьку окупанти призначили тимчасового керівника так званої «адміністрації міста». Ним став бойовик із сєвєродонецьким корінням Марк Воржев.

Дев’ять класів освіти та любов до радянщини: у Сєвєродонецьку окупантами призначено «мера» Марка Воржева

Марк Воржев — колишній мешканець Сєвєродонецька, прибічник «руського міру», охоронець пам’ятника Леніну та активний пропагандист проросійських векторів. Днями він з’явився у публічному просторі як «керівник» тимчасової адміністрації міста, передає «Вчасно». 

Воржев вступив до лав бойовиків у 16-річному віці Воржев вступив до лав бойовиків у 16-річному віціНе закінчивши 9 класів, Воржев пов’язав своє життя із радянщиною, взявши проросійський вектор «розвитку». Активно захищав пам'ятник Леніну у Сєвєродонецьку у лютому 2014 року. Російську пропаганду сіяв не лише в Сєвєродонецьку, а й у інших містах області. Воржев облаштовував блокпости для російських найманців та навіть створив незаконну організацію «АнтиФА», націлену на боротьбу з уявними фашистами.

Коли Нацгвардія та добробати звільнили Сєвєродонецьк від бойовиків, втік разом з матір’ю до москви. За інформацією пропагандистських ЗМІ, Воржев вступив до лав бойовиків у 16-річному віці, «накинувши» собі два роки із посиланням на втрату паспорта.

Відомо, що бойовик ніс службу в підрозділі «Туман» полку Платова. Протягом восьми років у полі зору українських силових структур не з’являвся.   

Бойовик ніс службу в підрозділі «Туман» полку Платова Бойовик ніс службу в підрозділі «Туман» полку Платова

Воржев створив незаконну організацію «АнтиФА», націлену на боротьбу з уявними фашистами Воржев створив незаконну організацію «АнтиФА», націлену на боротьбу з уявними фашистами

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev