Росіяни можуть атакувати Авдіївку з території окупованої Донеччини - експерти

Російські окупаційні війська, ймовірно, вирішили атакувати Авдіївку в лоба з території окупованої Донецької області.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Російські сили продовжують спроби просунутися на південний захід від Авдіївки.

Аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що загарбники не будуть чекати, доки українські сили відійдуть зі своїх підготовлених оборонних позицій внаслідок російських операцій з охоплення на північний схід від населеного пункту. Про це йдеться у свіжому звіті ISW.

Фахівці наголошують, що під повідомленням Генштабу про частковий успіх окупантів у цьому районі, ймовірно, мають на увазі витіснення ЗСУ з району Бутівської шахти на південний захід від Авдіївки. 

"Українські сили утримують позиції навколо вентиляційного стовбура шахти "Бутівка" від 2015-го і описують це розташування як найближчу українську позицію до міста Донецька та ключовий форпост для оборони Авдіївки", - йдеться у звіті ISW.

Найближчим часом росіяни також спробують захопити трасу, що сполучає Піски та Авдіївку, вважають аналітики. Зазначається, що спроби штурмувати Авдіївку для росії раніше не давали істотного прогресу.

Російські війська раніше намагалися прорватися через північно-східну околицю Авдіївки, але протягом місяців не досягли значних успіхів.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev