Чого чекати від росіян на День Незалежності України, та як діяти українцям?

На час посиленої безпекової ситуації – у святкові дні 23-25 серпня – правоохоронці закликають українців дотримуватись умов повітряної тривоги і обов’язково ховатись в укриття.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Громадян просять заздалегідь дізнаватись про місцезнаходження укриттів при плануванні своїх маршрутів пересування. Повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький в ефірі національного телемарафону 21 серпня.

«Що стосується порад громадянам на ці дні… перш за все при плануванні своїх маршрутів, переміщення, в обов’язковому порядку, заздалегідь дізнавайтеся, де є місця укриття, щоби у випадку коли лунає сигнал повітряної тривоги ви могли дуже швидко і оперативно дістатися до укриття. Відповідно сам сигнал тривоги треба виконувати безумовно і безальтернативно, щоб максимально убезпечити себе», — зазначив Білошицький.

Чого чекати від окупантів?

Штурму Києва чи наступу російської армії на День Незалежності України не передбачається, запевняють в МВС. Але окупанти могли підготувати інші «сюрпризи», мова зокрема про ракетні удари.

«Російський лідер любить символізм, і тому ми чекаємо на особливі «сюрпризи» для всіх жителів нашої держави», – сказав заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін.

Зазначимо, що у відеозверненні 20 серпня президент Володимир Зеленський зазначив, що наступного тижня росія може постаратися здійснити особливо жорстокі дії.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що росія може збільшити на День Незалежності кількість ракетних обстрілів певних українських міст.

Задля зменшення ризику у Харківській області комендантська година буде діяти з 19:00 23 серпня до 07:00 25 серпня. А у Києві змінили часи роботи метрополітену: з 21 до 24 серпня підземка працюватиме для перевезень із 06:00 до 21:00. Також з 22 по 25 серпня у Києві заборонили масові заходи.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev