Грошова допомога від УВКБ ООН: як евакуйованим з Донеччини зареєструватися на Кіровоградщині?

З Донецької області проходить евакуація до Кропивницького. Де на новому місці переселенцям отримати грошову допомогу від ООН?  

Фото: Право на захист

Роз’яснення надає благодійний фонд «Право на захист», який займається імплементацією програми грошової допомоги від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

У Кропивницькому зареєструватися на грошову допомогу можна за адресою: вул. Пашутинська, 31-а. Графік роботи: 09:00 — 18:00 з понеділка по п'ятницю.

Для реєстрації необхідно мати документи, що посвідчують вашу особу та підтверджують приналежність до однієї з категорій вразливості:

  • «неповні сім’ї» з 2 або більше дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (старше 60 років) на утриманні;
  • родина, що складається з однієї самотньої людини 60+;
  • років або з кількох осіб похилого віку, а також родини, де дітей молодше 18 років (одного чи більше) виховують особи похилого віку;
  • родини, в яких є одна або кілька осіб з особливими потребами (інвалідність, хронічні захворювання, т.п.);
  • прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (документально підтверджені).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомога від ООН для ВПО: відповіді на всі поширені питання

Маєте питання — пишіть у Телеграм-канал https://t.me/IDPhelp. Там ви знайдете інформацію щодо отримання грошової допомоги від УВКБ ООН через офіси БФ «Право на захист».

Також актуальна інформація щодо роботи пункту збору даних у Кропивницькому тут: https://t.me/kropyvnytslyirefugee.

Також фонд забезпечує виїзди мобільної бригади за місцем розселення людей, щоб оперативно проконсультувати їх та надати можливість зареєструватися на отримання виплат. 

«Серед людей, що прибули до Кропивницького, є багато тяжкохворих, маломобільних людей з інвалідністю, були також багатодітні родини. Усі вони є вразливими категоріями переселенців, які мають право на отримання додаткової грошової допомоги від нашого партнера УВКБ ООН. Ми готові й надалі оперативно збирати дані про людей, що прибувають до області, та надавати їм таку можливість, адже розуміємо, наскільки це зараз важливо. До нас можуть звертатися і ті вразливі переселенці, що вже оселилися у Кіровоградській області та не отримували грошової допомоги», — наголошує Валентина Яремчук, керівниця обласної команди БФ «Право на захист» з грошової допомоги.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev