Страх та істерика окупантів у Лимані: що відбувається в місті?

Колаборанти тікають, а окупанти істерять: обстановка в Лимані на Донеччині, що чекає на повне звільнення від ворожої армії.

Страх та істерика окупантів у Лимані

Хоча офіційний слоган окупантів «паники нет», цього принципу щось зовсім не дотримуються так звані воєнкори, які або критикують дії військового командування, або публікують істеричні повідомлення щодо наступу українських сил оборони, передає «Вчасно».

Так, щоб виправдати свої невдачі в Лимані, пропагандисти традиційно заявили, що наступом на місто «керують інструктори НАТО» — поляки та британці. І воюють росіяни не з ЗСУ, а «польськими найманцями».  

Велику роль у знищенні особового складу ворога, за версією «воєнкорів», відіграють боєприпаси Switchblade та Warmate. Окупанти самі визнали, що на території міста ЗСУ вдалося знищити кілька машин із російськими військовими та бойовиками невизнаних республік.

Цікаво, що «обороняють» захоплений Лиман не бійці так званої «днр», а мобілізовані з «лнр». Разом із ними — російський підрозділ «Барс-16», більш відомий як загін «Кубань». Він сформований з російський казаків Краснодарського краю та Ростовської області. Також очікується «підкріплення» з «кадирівців», яких днями урочисто відрядили з Чечні.

Окупанти у Лимані / скрін відео РосЗМІ Окупанти у Лимані / скрін відео РосЗМІ

Єдині підрозділи з ОРДО, які лишилися в місті — так звана «народна міліція днр», що «забезпечує порядок та евакуацію». До Лимана нагнали евакуаційних автобусів, які відвозять охочих на Єнакієвого.

Активно тікають з міста колаборанти, помічені в співпраці з ворогом. «Навантаживши намародерене, їдуть або до «днр»/«лнр», або далі до росії, щоб уже точно», — пишуть у мережі.

Перепоною для побігу стає дефіцит бензину в «республіці». За повідомленнями Телеграм-каналів, практично на всіх заправках «днр» зникло паливо. Там, де воно є, продається лише за талонами, дістати які можуть привілейовані.

Порожні заправки в Донецьку Порожні заправки в Донецьку

Лікарня та поодинокі вцілілі магазини в Лимані не працюють.

«Якби сумно це не було, але Лиман здають украм. Лікарню розпустили, віддавши документи, що тут вже неясно?», — жаліються прихильники окупантів у заборонених соціальних мережах.

Зазначимо, сьогодні Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що продовжується звільнення населених пунктів від російських загарбників у Харківській та Донецькій областях. В ході відступу російські війська спішно кидають свої позиції та тікають вглиб тимчасово зайнятих територій або на територію російської федерації.

Загалом, за минулу добу, Силам оборони вдалось витіснити ворога з понад двадцяти населених пунктів. Проводяться взяття їх під повний контроль та стабілізаційні заходи.

10 вересня міський голова Лимана Олександр Журавльов повідомив, що на околицях міста вже точаться бої. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev