ЗСУ, ймовірно, прорвали оборону росіян в районі Лимана, — західні аналітики

Західні експерти поділилися оперативною інформацією щодо ситуації на Лиманському напрямку. 

ЗСУ, ймовірно, прорвали оборону росіян в районі Лимана, — західні аналітики

Ймовірно, 22 вересня українські війська продовжили обмежені контрнаступальні дії вздовж кордону Харківської та Луганської області та наступали на Лиман, йдеться у свіжому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

«Декілька російських джерел повідомили про бої на північний захід від Лимана та стверджували, що українські війська прорвали російську оборону в Рідкодубі та Карпівці, обидва за 20 км на північ від Лимана. Російські джерела також заявили, що українські війська прорвали оборону росіян в населеному пункті Коровій Яр (22 км на північний захід від Лимана) і продовжують наступати на Дробишеве (на захід від Лимана). 

Український Генштаб, здається, підтвердив, що українські війська додатково просунулися на північ від Лимана, і заявив, що російські війська обстріляли Яцківку (25 км на північний захід від Лиману) і Коровій Яр, що вказує на те, що російські війська цілять по щойно захоплених українських позиціях у цьому районі», — зазначається в аналітиці. 

Також новини даними поділилася британська розвідка. 

Так, за останні три дні українські війська укріпили плацдарми на східному березі річки Оскіл у Харківській області. 

«На півдні, в Донецькій області, тривають бої, оскільки українські війська атакують місто Лиман на схід від річки Сіверський Донець, яке росія захопила в травні», — підтвердили в розвідці. 

Зазначається, що ситуація на полі бою залишається складною, але Україна зараз чинить тиск на території, які росія вважає важливими для досягнення своїх військових цілей.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev