36 років назавжди: воїн Ярослав Юник поліг при штурмі на Лиманському напрямку Донеччини

36-річний старший прапорщик Ярослав Юник, позивний «Ярік», загинув 28 вересня 2022 року при штурмі на Лиманському напрямку Донеччини. Захисник отримав смертельні поранення під час ворожого мінометного обстрілу.

36 років назавжди: воїн Ярослав Юник поліг при штурмі на Лиманському напрямку Донеччини

Ярослав народився у Львові, закінчив Національний університет «Львівська політехніка». З 2006 року служив у Національній гвардії України, брав участь в АТО. Прослуживши понад 13 років, звільнився. Допомагав дружині волонтерити, розповідає Меморіал.ua. 

Працював будівельником, мав свою бригаду, з якою займався ремонтами. Любив грати на гітарі, подорожувати, обожнював гори та проводити час з родиною, не втрачав жодної миті побути разом з ними. У вільний час також рибалив, куди брав з собою доньку.

Після повномасштабного вторгнення Ярік не зміг залишитися осторонь, довго ходив у військкомат і зрештою поїхав на війну у складі добровольчого батальйону «Карпатська Січ». Сказав рідним, що його місце там, щоб їм нічого не загрожувало.

«Я скільки хочу про нього сказати, але сльози душать… Таких чоловіків немає, як і людей з таким щирим серцем. Мій чоловік справжний Герой… Завжди щирий, добрий та веселий», — зазначила дружина Анна.

«Сміливий, завжди веселий та життєрадісний. Любив свою сім’ю і багато про неї розповідав. На війну пішов захищати власну країну, як справжній патріот. Надійний друг, добрий товариш та добрий воїн. Загинув на полі бою», — розповіли побратими.

Поховали військовослужбовця на Марсовому полі Личаківського кладовища у Львові. У Ярослава залишилися батьки, брат, дружина і донька.

Вічна пам'ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev