Закликав селян до співпраці з росіянами: судитимуть священника УПЦ МП з Лиманщини

Судитимуть священика УПЦ московського патріархату, який під час окупації одного з населених пунктів Лиманського району вступив у змову з російськими військовими.

Закликав селян до співпраці з росіянами: на Лиманщині затримано священника УПЦ МП / фото: Донецька обласна прокуратура

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця смт Ярова Лиманського району за фактом організації та проведення незаконних виборів на тимчасово окупованій території, тобто у колабораційній діяльності.

За даними слідства, у травні 2022 року настоятель «Казанської» парафії смт Ярова Горлівської єпархії УПЦ МП вступив у змову з військовими армії країни-агресора та за їх вказівкою організував збір мешканців у приміщенні місцевого клубу. Користуючись повагою серед селян, священик повідомив громадянам, що населений пункт перебуває під контролем військ рф і необхідно обрати нового керівника місцевої влади для взаємодії з ворогом.

Під впливом особистої думки обвинуваченого більшістю голосів місцеві мешканці підтримали запропоновану кандидатуру нового псевдоголови смт Ярова.

Після деокупації українськими захисниками населеного пункту зловмисника затримали та заарештували. Обвинувальний акт спрямовано до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev