«Офіційно демобілізувалася»: у Донецьку загинула «депутатка парламенту днр» Пирогова

Карма за пособництво терористам: самоочистка рядів донецьких колаборантів. 

У Донецьку загинула «депутатка парламенту днр» Пирогова

Рашисти, обстрілюючи Донецьк з окупованих самими ж територій, не лише вбивають цивільне населення, а й ліквідовують колаборантів та зрадників, зменшуючи тим самим перспективне навантаження на силові структури України після деокупації захоплених територій. 

Після обстрілів Донецька серед загиблих цивільних росіяни виділили дві ключові «жертви»: депутатку «парламенту днр» Марія Пирогову та прокурора-зрадника Віктора Ісаєва, який працював суддею в «судовій структурі днр». 

Марія Пирогова була депутаткою «народного совєта днр», рашисти називають її волонтеркою. Загибла є донькою скандально відомої пропагандистки Майї Пирогової, яка має тюремний строк на вільній від окупантів території України.

Так, у 2018 році Шевченківський районний суд міста Чернівці визнав Пирогову винною у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст.258−3 ч.1 КК України (Створення терористичної групи чи терористичної організації) та призначив їй покарання за даною статтею у вигляді 10 років позбавлення волі. Крім того, суд вирішив конфіскувати в Пирогової все її майно, за виключенням житла.

Минулого року українська сторона в Тристоронній контактній групі відмовилася від роботи через присутність на переговорах Пирогової в статусі «експертки» від ОРДО. 

Сама Марія Пирогова фігурувала на «Миротворці». Була організаторкою багатьох антиукраїнських акцій під час роботи в «міністерстві інформації» сепаратистів так званої «днр». 

Ще один загиблий від обстрілів — прокурор-колаборант Віктор Ісаєв, який займав посаду судді у «військовому суді» псевдореспубліки. До 2014 року ніс службу у прокуратурі в Донецькій області. Порушив присягу та перейшов на службу у правоохоронні органи, утворені терористами.

Обидвох посібників терористів російські та «республіканські» «змі» називають жертвами українського нацизму. Проте кадри на відео, які викладають очевидці обстрілу Донецька з РЗСВ, свідчать про зворотнє: ракети прилетіли з боку окупованої Макіївки та інших окупованих населених пунктів, що зводить на нуль намагання рашистів звинуватити в цьому ЗСУ.

«Просто хаотичні обстріли міста з РСЗВ «Град». Свинособакам потрібна картинка для збільшення охочих недоумків до мобілізації», — коментує блогер donetchanyn.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev