21 рік назавжди: захисник зі Слов'янська Сергій Верпека поліг у боях за Україну

Воїн захищав рідну Донеччину.

21 рік назавжди: захисник зі Слов'янська Сергій Верпека поліг у боях за Україну

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

8 травня 2022 року прийняв свій останній бій 21-річний Сергій Верпека. Ціною власного життя він виграв час для інших підрозділів, які закріплювалися на позиціях під Волновахою.

Сергій народився у Слов’янську. Хлопець рано залишився сиротою. Його виховали рідний дядько та старша сестра Аліна, яка була йому як мати.

У 2021 році хлопець вступив до лав Збройних сил України. З початком повномасштабного вторгнення рф він пройшов найгарячіші точки: Маріуполь, Авдіівку, де з боями виходив з оточення й дев’ять днів провів у лісах, сам на сам з ворогом.

Декілька днів Сергія переховувала жінка в одному з окупованих сіл, вона допомогла йому дістатись своїх позицій.

Завдяки перебуванню в тилу ворога викрив основні замасковані позиції окупантів, що дало можливість іншим підрозділам не попасти до засідки й зберегти життя багатьох хлопців.

Саме за це військовослужбовець був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.  Невдовзі Сергій повернувся на фронт. На цей раз вже востаннє. 

Поховали героя у рідному Слов’янську. У загиблого військового Сергія залишились дядько, тітка, сестра та два брати.

Вічна пам'ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev