31 рік назавжди: воїн Ян Вільховецький загинув у боях з окупантами на Бахмутському напрямку

Військовослужбовець Ян Вільховецький загинув 15 вересня 2022 року під час контрнаступу українських сил в районі села Берестове на Донеччині. Боєць загинув під час мінометного обстрілу. Йому був 31 рік.

31 рік назавжди: воїн Ян Вільховецький загинув у боях з окупантами на Бахмутському напрямку

Ян народився і жив у Чернівцях. Після школи закінчив місцеве ПТУ. Працював на хлібозаводі «Чернівецький перший хліб». Захоплювався військовою справою, тому після строкової служби з 2016-го пішов служити за контрактом у Збройні сили України. Упродовж 6 років виконував бойові завдання на території АТО/ООС, розповідає Меморіал.ua.

У 2011 році Ян познайомився з майбутньою дружиною Марією. Стосунки розвивалися стрімко, незабаром пара одружилася. Подружжя виховувало двох дітей. Чоловік весь час був на зв’язку з коханою, навіть на передовій.

За два тижні до початку повномасштабної війни їх підрозділ відправили до кордону з Білоруссю. З перших днів вторгнення Ян у складі 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10 ОГШБр брав участь у боях за Ірпінь, Гостомель, Буча на Київщині, потім за Чернігівщину, Харківщину та Сєвєродонецьк на Луганщині. І вже восени вони вирушили на Донеччину — обороняти Бахмутський напрямок.

«Він був впертою людиною, завжди стояв на своєму. Безумовно, йшов на певні поступки тим, кого любив. Мій чоловік був завжди позитивний, що б не трапилося, він у всьому шукав щось добре. Попри те, що був на війні, він завжди говорив: "Все добре, все окей!" Ян був справжнім патріотом, коли я не хотіла відпускати його на війну, він сказав: "Хто, як не ми? Якщо я не буду там, то вони прийдуть по тебе!» — розповіла дружина воїна Марія.

Посмертно Ян Вільховецький нагороджений медаллю «На славу Чернівців».

Поховали Героя на Алеї Слави у рідному місті. У захисника залишилися мама, дружина, син і донька.

Вічна пам'ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev