28 років назавжди: бойова медикиня Владислава Черних загинула у боях з окупантами неподалік Бахмута

Аспірантка Національної фармацевтичної академії Владислава Черних 28 грудня загинула під час виконання бойового завдання неподалік Бахмута.

28 років назавжди: бойова медикиня Владислава Черних загинула у боях з окупантами неподалік Бахмута

Владиславі Черних було лише 28 років. Аспірантка Національної фармацевтичної академії. Донька академіка Національної академії наук, відомого фармацевта Валентина Черних.

З повномасштабним вторгненням рф Владислава Черних стала до лав харківського добровольчого підрозділу «Хартія» як бойовий медик, пізніше почала працювати з аеророзвідниками. Мала позивний «Аїда», розповідає Український ветеранський фонд. 

Згодом з’ясувалося, що вона влучно і впевнено працює зі стрілецькою зброєю, це вміння одразу помітив головний сержант підрозділу — так «Аїда» стала першою жінкою в «польовій частині» «Хартії».

Зі слів побратимів, Влада мала бойовий характер.

«Якось я підійшов до неї на стрільбищі і з жартом запитав, чи не ображають її хлопці в підрозділі. “Хай тільки спробують!”, відповіла вона. Потім пам’ятаю, як вона на моїх очах з першого пострілу в перший раз влучила в ціль із гранатомета. І всі зрозуміли, що це серйозний боєць», — згадує Всеволод Кожемяко.

Пізніше Влада почала працювати у розвідці, стала пілотом дронів різного призначення: розвідників, бомбардувальників, камікадзе.

28 грудня вона загинула під час виконання бойового завдання неподалік Бахмут.

Вічна пам'ять Героїні!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev