33 роки назавжди: у боях на Донеччині загинув офіцер Володимир Гунько

Володимир Гунько вижив у Іловайському котлі в 2014-му. Вижив під час Широкинської операції в 2015-му. З 2014 по 2016 був у лавах батальйону «Донбас».

33 роки назавжди: у боях на Донеччині загинув офіцер Володимир Гунько / фото: Марина Соколова

Бій за Бахмут в 2022-му став для нього останнім, пише Український ветеранський фонд. 

Позивний «Кузьма», офіцер 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського, у ЗСУ — з 2022 року.

Під час боїв за Іловайськ у 2014 році Володимир Гунько був одним з тих, хто опинився в оточенні. Потрапив у полон на майже чотири місяці в підвал донецького управління СБУ, бо не хотів залишити поранених. Вийшов, повернувся до війська.

Під час повномасштабного вторгнення — у строю.

«Найкращий Вова. Як ніхто добрий і справедливий. Він допомагав всім і завжди. Майже два місяці шукав підрозділ, їздив до хлопців чи не щотижня, шукав зниклих побратимів... І 1,5 місяці він добивався переводу в 58 бригаду. Добився. 23 липня приїхав в Бахмут. 30-го загинув… Найкращий Вова України», — написала про загиблого воїна волонтерка Марина Соколова.

Офіцерові — 33 роки назавжди.

Попрощалися з офіцером на Вінниччині.

«А Бахмут обов’язково вистоїть. За нього б’ються люті та мотивовані воїни — ми їм віримо. А полеглих — пам’ятаємо», — наголошують в УВФ. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev