34 роки назавжди: лейтенант Андрій Дідик поліг у бою з окупантами під Бахмутом

Лейтенант Андрій Дідик загинув 11 грудня 2022 року під Бахмутом на Донеччині. Офіцер не дожив двох днів до свого 35-річчя.

34 роки назавжди: лейтенант Андрій Дідик поліг у бою з окупантами під Бахмутом

Андрій народився і мешкав у селі Білоусівка Чернівецької області, розповідає Меморіал.ua.

У 2005-2009 роках навчався у Буковинській державній фінансовій академії за спеціальністю «Фінанси». У 2008 році завершив навчання на кафедрі військової підготовки офіцерів запасу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та здобув звання молодшого лейтенанту запасу. Також чоловік мав незавершену юридичну освіту. Займався сімейною справою — разом із батьками вирощував яблука, груші, сливи, черешні. У вільний час любив грати у футбол.

Під час повномасштабної війни чоловік захищав Україну у лавах 60-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Командував взводом.

«Найбільше він любив своїх дітей та ними жив. Вони його копії. Шкода, що так все сталось… Про нього можна писати багато, бо він справді був розумним, хорошим і чуйним, завжди всім допомагав, ніколи нікому ні в чому не відмовляв. Він дуже сильно переживав за своїх хлопців (солдатів), мабуть, більше, ніж за себе», — розповіла дружина Ірина.

«Я досі не вірю в те, що тебе вже немає. Ми всі тебе дуже сильно любимо, ти назавжди залишишся в наших серцях. Ти наш герой навічно. Рятуючи наші життя, пожертвував своїм. Ти назавжди залишишся моїм найкращим та найдобрішим хрещеним. Люблю, пам'ятаю», — написала похресниця захисника Ірина Хриптієвська.

«Невимовний біль на серці, бо з життя пішов щирий, добрий, дружелюбний наш сусід, наш Андрюшка. Нема слів, щоб виразити співчуття батькам, дружині, дітям… Дай Бог вам сили, щоб витримати це горе і жити з цим далі…» — написала сусідка загиблого Надія Маленька.

Поховали офіцера у рідному селі Білоусівка. Посмертно він став почесним громадянином Сокирянщини. В Андрія залишилися батьки, дружина Ірина, донька Іванна та син Платон.

Вічна пам'ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev