35 років назавжди: авіаінженер Олександр Савченко поліг у боях з окупантами на Луганщині

Олександр Савченко був провідним інженером авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України». Його вбили росіяни під час виконання бойового завдання в Луганській області неподалік Кремінної.

35 років назавжди: авіаінженер Олександр Савченко поліг за Україну під час боїв на Луганщині

Олександр Савченко був родом із Києва, розповідає Український ветеранський фонд. 

Навчався в Національному авіаційному університеті, здобув повну вищу освіту за спеціальністю «Авіація та космонавтика». Отримав фах інженера з керування й обслуговування авіаційних систем.

З осені 2010 року почав працювати на державному підприємстві «Антонов». Там же й познайомився зі своєю коханою — майбутньою дружиною Оксаною.

З осені 2011 по 2012 рік працював у авіакомпанії «Аеросвіт», а з 2013-го і до повномасштабного вторгнення — провідним інженером МАУ.

2 квітня став до лав Сил оборони на посаду стрільця-зенітника 2 зенітного ракетного взводу зенітної ракетної батареї 66 окремої механізованої бригади.

Виконував бойові завдання на найгарячіших напрямках ведення бойових дій поблизу Мар'їнки, Слов'янська, Тернів, Невського, Макіївки.

11 грудня військовий загинув під час виконання бойового завдання в Луганській області.

«Ти найкращій з людей, яких я знаю, і з цим неможливо змиритися, що тебе більше немає з нами. Не було справи чи роботи, в якій ти не міг розібратися і зробити це якісно та на всі сто відсотків. Завжди допомагав, радив, підтримував. Найкращий з людей», — говорить по полеглого тезка, офіцер ЗСУ Олександр Савченко.

Попрощалися з військовим у Вишгороді.

35 років назавжди.

Вічна пам'ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev