39 років назавжди: солдат Денис Метьолкін із Сєвєродонецька поліг у бою з російськими окупантами

Солдат Денис Метьолкін, позивний Сєвєр, загинув 11 листопада 2022 року біля села Павлівка Донецької області. Воїну було 39 років.

39 років назавжди: солдат Денис Метьолкін із Сєвєродонецька поліг у бою з російськими окупантами

Денис народився у місті Сєвєродонецьк Луганської області. Навчався у місцевій гуманітарно-естетичній гімназії. У 2001 році закінчив Вище професійне училище №92 та здобув фах кухаря. Працював у будівельній галузі в рідному місті. Захоплювався риболовлею та садівництвом, розповідає Меморіал.ua.

У 2015-2016 роках Денис брав участь в АТО на Донбасі у складі 24-ї окремої механізованої бригади, був водієм-механіком БМП. Його нагородили відзнакою бригади «Залізний воїн» та медаллю учасника АТО. Після демобілізації повернувся до мирного життя та своєї роботи.

У перші дні повномасштабної війни вивіз родину до Львова, влаштувався там на роботу поштарем та згодом був призваний до лав Збройних сил України. Захищав Україну у складі 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша. Був старшим стрільцем та командиром бойової машини International MaxxPro.

«Денис був найкращим сином та братом. Добрий та щирий, завжди дуже довіряв людям. Любив сім’ю та Україну, тому і віддав своє життя за нас. Важко розуміти, що Дениса більше немає з нами. Ми завжди тебе любимо та пам’ятаємо!» — розповів брат загиблого Сергій.

Поховали Героя на Личаківському цвинтарі у Львові. У Дениса залишилися мама, брат і сестра.

Вічна пам'ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev