50 років назавжди: захисник з Краматорська Геннадій Гавриленко поліг у боях з російськими окупантами

З перших днів повномасштабного вторгнення російських окупантів Геннадій Гавриленко пішов захищати рідні землі.

50 років назавжди: захисник з Краматорська Геннадій Гавриленко поліг у боях з російськими окупантами

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Військовослужбовець Геннадій Гавриленко загинув 6 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання на Луганщині. Внаслідок ворожого обстрілу біля села Макіївка захисник отримав смертельні поранення. Йому було 50 років.

Геннадій народився у місті Краматорськ. Навчався у місцевій школі №3, потім здобув фах зварювальника у ПТУ №47. Після проходження строкової служби працював на Новокраматорському машинобудівному заводі. Останнім місцем роботи була компанія «Вода Донбасу». У вільний час любив малювати, мав хист до музики, грав на гітарі і піаніно.

З перших днів повномасштабного вторгнення російських окупантів Геннадій пішов захищати рідні землі у складі місцевого 106-го окремого батальйону територіальної оборони ЗСУ.

Востаннє на зв'язок з рідними чоловік вийшов 3 грудня. Зателефонував мамі та сказав: «Мамо, скоро переможемо, скоро все буде добре! Не переживай, перемога буде за нами. Людей би, звичайно, побільше, але нічого, ми справляємось, у нас чудовий склад, скоро буду вдома». А через три дні загинув.

Поховали захисника на Алеї Слави у рідному Краматорську. У Геннадія залишилися мама, дружина, пасинок та син від першого шлюбу.

Вічна пам'ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev