60−70% музейних колекцій з Бахмута встигли евакуювати — Донецька ОВА

Ще до того, як у Бахмут зайшли російські загарбники, з міста вдалося евакуювати 60−70% музейних колекцій.

Ще до того, як у Бахмут зайшли російські загарбники, з міста вдалося евакуювати 60−70% музейних колекцій.

Про це на брифінгу повідомила начальниця управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації Вікторія Точена, пише Укрінформ.

«Ми евакуювали на відсотків 60−70 бахмутські колекції. Особливо намагалися зробити евакуацію саме архіву, який зберігався в краєзнавчому музеї, щоб у подальшому історики могли вивчати історію і краю, Донеччини взагалі, і Бахмута», — сказала Точена.

Вона нагадала, що загалом на Донеччині змогли евакуювати експонати з 17 музеїв.

Керівниця управління пояснила, що музейні колекції - це є державна частка музейних колекцій, і за їх зберігання відповідають не тільки музеї, а й держава, і управління культури так само бере в цьому участь.

«Але, я чесно скажу, безпечних місць в Україні, де можна було б показати колекцію, на сьогодні немає. Навіть місця, де ми зберігаємо колекції, ми про них не проговорюємо», — підкреслила спікерка.

Вона пояснила, що на сьогодні ці колекції просто зберігаються, бо на території України діє заборона на проведення показу експозицій.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev