Армія рф концентрує свої зусилля у напрямку Костянтинівка-Торецьк: ситуація на східному фронті

Російські війська продовжують тиснути біля Авдіївки та Бахмута. Разом з цим окупанти розглядають свої оперативні можливості по лінії Костянтинівка — Часів Яр — Торецьк.

Армія рф концентрує свої зусилля у напрямку Костянтинівка-Торецьк/ Ілюстративне фото

В Україні триває 742 день війни. Ситуація складна по всіх напрямкам, але контрольована ЗСУ.

Зокрема запеклі бої тривають на Авдіївському напрямку, у Бердичах, пише військовий журналіст Богдан Мірошников.

«Як би ворог не рапортував двічі на день про „захоплення“ села, це щоразу не відповідає дійсності. Та сама історія з Орлівкою. Але там наше становище дещо важче, хоча за добу ворог особливо не просунувся у селі, — пише Мірошников. — У Тоненькому — аналогічно. Але все одно вдається тримати ключові ділянки. Скажу коротко про важливість цих трьох сіл. Поки наші воїни їх тримають навіть частково — ворогу годі мріяти про вихід на річку Вовчу, тобто Карлівку та Курахове».

Разом з цим складна ситуація зберігається на Костянтинівському напрямку, противник продовжує концентрувати свої зусилля на захід і на північний захід від Бахмута, у загальній дирекції Часів Яру. Про це пише у звіті військовий оглядач Костянтин Машовець.

«Передові підрозділи рф проводять атакуючі та штурмові дії за напрямками Богданівка — Калинівка та Іванівське — Ступочки. Для забезпечення дій своїх ударних тактичних груп противник також час від часу намагається відтіснити передові підрозділи ЗСУ по кордону Кліщіївка — Андріївка за лінію залізниці на південь від Бахмута», — пише Машовець.


Одночасно противник активізувався у напрямку села Білогорівка, Верхньокам’янське та Виїмка. За словами Машовця, очевидно, сенсом цього «пожвавлення» є створення умов для подальшого просування супротивника у бік Сіверська.
«Тим часом на південь від Бахмута противник намагається відтіснити від залізниці передові підрозділи ЗСУ на ділянці між Кліщіївкою та Андріївкою та вийти до каналу «Сіверський Донець — Донбас». Таким чином, стає зрозуміло, що командування противника на даному етапі вирішує як мінімум два основні завдання: намагається створити умови для подальшого просування у бік Сіверська, та певним чином, сприяти діям на Лиманському напрямку. Також максимально «глибоко» просунутися в південно-західному напрямку вздовж дороги Костянтинівка — Бахмут. Іншими словами, формуючи північний фас майбутнього «Торецького виступу».

Машовець зазначив, що найближчим часом варто приділити найсерйознішу увагу «трикутнику» Костянтинівка — Часів Яр — Торецьк, а також Сіверському виступу.

«Вочевидь, ворог досить уважно розглядає той набір оперативних можливостей, що дає йому нинішня ситуація на цих ділянках», — додає оглядач.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev