«Бахмут — цвях у труну російського артилерійського потенціалу»: думка експерта

На Бахмутському напрямку в рашистів спостерігають збільшення живої сили. Це пов'язано з тим, що в окупантів зменшується перевага в артилерії. Зокрема, за словами політичних оглядачів, саме Бахмут стане тим напрямком, який цілком виснажить артилерійський потенціал росармії. 

Фото: Associated Press

За словами військових, під Бахмутом у рф зменшується перевага у зброї, тому окупанти намагаються компенсувати це живою силою.

Боєць легіону «Свобода» Нацгвардії Володимир Назаренко в етері «Еспресо» розповідає, що на Бахмутському напрямку рашисти щодня намагаються штурмувати кожну позицію. Загарбники за допомогою техніки вогневого валу прагнуть знищити Бахмут, села та посадки, бо не мають переваги в артилерії. 

«На цей час співвідношення в артилерії — 1:5, 1:8, не так, як колись було 1:20, що їхня перевага була в одні ворота. Зараз вони хочуть компенсувати це великою кількістю живої сили, яку вони відправляють», — каже Володимир Назаренко.

На думку військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, саме Бахмут стане тим містом, яке виснажить запаси артилерії у російських окупаційних військ.

Зокрема, така велика кількість артилерії на цьому вузькому напрямку виснажить склади, у війська закінчаться боєприпаси.

«У результаті, російські окупаційні війська зараз під Бахмутом забивають собі в труну цвях. Бездарно, наполегливо, відчайдушно», — каже Коваленко. 

Окрім того, за словами оглядача, далі росія вже не може розраховувати ні на кого. Їй світить тільки власне виробництво, починаючи з I-кварталу 2023 року. Але така річ, як власне виробництво, означає від 1 до 1,5 млн артилерійських пострілів тих чи інших калібрів на рік.

«Розраховуючи на своє внутрішнє виробництво, росія може забезпечити в середньому від 2,5 до 4 тис пострілів на добу, що в 9 і 5 разів менше сьогоднішнього потенціалу.  Не забуваючи про логістику та проблематичність доставки», — продовжує думку Коваленко.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev