Білокуракинські окупаційні гауляйтери встановили пам’ятник леніну

Пам’ятник кривавому ідолу радянського союзу було демонтовано у 2014 році. Прихильники вбивці мільйонів українців протягом восьми років зберігали його та дочекались часу тимчасового повернення на постамент.

Білокуракинські окупаційні гауляйтери встановили пам’ятник леніну

Окупаційна влада Білокуракинського району на Луганщині тимчасово повернула пам'ятник кривавому тирану ХХ століття. Постамент під гранітну фігуру рашисти разом з місцевими прихильниками радянщини почали виготовляти незабаром після «звільнення» району.

«Доклали руку» до «урочистої» події представники «Комунистических партий» так званої «лнр» та рф.

Встановили Ілліча у символічний для росії день жовтневої революції.  

З постаменту у Білокуракиному ленін впав в ніч проти 10 листопада 2014 року. Ініціатори ідеї та її реалізатори залишились невідомими. Ані свідків, ані записів відеоспостереження поліція не знайшла.

Перший пам’ятник вождю на Луганщині було демонтовано 29 липня 2014 року у Рубіжному. Рік потому ексочільник Луганської ОДА Георгій Тука запропонував цінителям діяльності радянського ідола забрати його пам’ятники та бюсти собі на пам'ять.

«Мне осточертело слушать нытье сепаратистов о неправомерности износа и демонтаж памятников. У меня есть предложение к главарям террористов: если вам так дороги эти символы, то забирайте их. Присылайте свой транспорт, загружайте их и молитесь на них у себя сколько угодно. Мы препятствовать не будем. Я даже из своего кармана обещаю дать грузчикам "на бутылку" за их работу», — повідомив тоді Георгій Тука.

Білокуракинський район був у четвірці лідерів по кількості пам’ятників леніну.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev