Бреше про ЗСУ та вихваляє російських окупантів: історія пропагандистки з Маріуполя

Коли молода журналістка Ірина Єфремова зникла в Маріуполі, колишні однокурсники шукали її всім факультетом. Незабаром дівчина предстала в публічному просторі в новому амплуа пропагандистки російського телеканалу. 

Бреше про ЗСУ та вихваляє російських окупантів: історія пропагандистки з Маріуполя

Одним із головних рупорів російської пропаганди в захопленому Маріуполі наразі є телеканал «Мариуполь 24», який розповідає про роботу окупаційної влади, «звірства» ЗСУ та допомогу «братньої» росії. Одна з кореспонденток телеканалу — Ірина Єфремова. Журналістиці дівчина вчилася в Дніпровському національному університеті. Недовго пропрацювала на одному з маріупольських каналів.

Коли Маріуполь був оточений російськими військами й перебував під постійними обстрілами, Ірина перестала виходити на зв'язок. Однокурсники та інші студенти Дніпровського університету переймалися долею дівчини та вели пошуки, постійно перевіряли списки евакуйованих в надії побачити там її ім'я.

Пізніше з нею нарешті вдалося зв'язатися, і подиву не було меж. Адже стало відомо, що журналістка-початківець обрала для себе кар'єрний шлях пропагандистки.

У своїх сюжетах Єфремова бреше про обстріли Маріуполя Збройними Силами України, вихваляє будівельні та ремонтні роботи, які росія нашвидкоруч проводить в місті, яке сама ж і зруйнувала, розповідає про «подарунки» «братнього російського народу» тощо. Словом, активно займається ворожою пропагандою.

Знайомі Ірини з Дніпра обурені її переходом на бік ворога.

«Гроші не пахнуть. Да, Іро? Пам'ятаю, як ти казала: «Эх, жаль, что чуть-чуть не дотянули, так бы зашла раша в Мариуполь, и я бы сейчас со льготами была в универе», — повідомила в соцмережах колишня сусідка Ірини по гуртожитку.

Нагадаємо, на колаборантів в Україні чекає кримінальна відповідальність. У деяких випадках зрадникам погрожує від 15 років позбавлення волі до довічного ув'язнення.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev