Буданов пояснив, чому російським окупантам важливо захопити Бахмут

З моменту деокупації Херсона українські сили ведуть тяжкі бої з російськими військами навколо Бахмута.

Бахмут/фото https://t.me/V_Zelenskiy_official

Ворог дуже хоче захопити це місто, оскільки це відкрило б йому шляхи на інші опорні пункти на сході. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю ВВС.

Він підкреслив, що захоплення Бахмута Росією порушило б лінії поставок України і відкрило б шлях для просування до інших українських опорних пунктів на сході, включаючи Краматорськ та Слов'янськ.

Вважається, що її засновник Євген Пригожин хоче захопити місто як "політичний приз" на тлі суперництва між високопоставленими російськими чиновниками.

29 грудня у Генштабі ЗСУ повідомили, що навколо Бахмута українські сили щодня стримують до 20 атак окупаційних військ РФ.

Бахмут залишається однією з найгарячіших точок на фронті. Кремлівський режим вже понад півроку намагається взяти місто.

ЗС РФ кидають на це величезні сили, незважаючи на жодні втрати, проте домогтися вирішального успіху їм досі не вдалося.

За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, захоплення Бахмута має для російських окупантів символічне значення.
 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev