Чекають на зброю: Буданов розповів, коли ЗСУ перейдуть в активний наступ

Наразі українські бійці не можуть здійснювати активних наступів на жодному із напрямків, адже для цього їм потрібно ще більше професійної зброї від західних партнерів.

Кирило Буданов заявив, що війна зайшла у глухий кут/Фото: ГУР

Очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов заявив в інтерв'ю BBC, що війна в Україні зайшла у глухий кут. За його словами, ні Україна, ні окупанти не можуть здобути комплексних успіхів на усіх напрямках.

В інтерв'ю британському виданню Кирило Буданов заявив:

«Ситуація просто зависла. Вона не рухається. Ми не можемо перемогти їх на всіх напрямках комплексно. Так само, як і вони нас. Ми дуже чекаємо на нові поставки озброєнь і на прибуття більш досконалого озброєння».

Після звільнення Херсона більшість найзапекліших боїв тривали у Донецькій області навколо Бахмута. На інших напрямках окупанти займають оборону, тоді як зима сповільнює темпи наземних операцій ЗСУ по всій лінії фронту протяжністю 1000 кілометрів.

За словами Буданова, росія "зараз повністю зайшла в глухий кут" і зазнає величезних втрат.

Глава розвідки вважає, що москва планує оголосити чергову мобілізацію. Він також прокоментував ймовірність наступу на Україну з білорусі, зазначивши, що на сьогодні не бачить жодних ознак підготовки до вторгнення в Київ або північні райони.

Буданов вважає, що діями в білорусі росіяни намагаються розтягнути українські сили й відволікти увагу від бойових дій на півдні та сході.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що у росії можуть готувати новорічні обстріли України. Країна має бути готовою до будь-якого розвитку подій. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev