Черги по хліб та ночівля в під’їзді: яким є життя в окупованому Маріуполі

Люди літнього віку живуть у під’їздах та в підвалах лікарні. Виживають виключно через допомогу сусідів.  

Черги по хліб та ночівля в під’їзді: яким є життя в окупованому Маріуполі

Маріупольці в окупованому місті змушені стояти в чергах, аби поїсти. Відтак, Маріупольська міська рада повідомляє, що окупанти створюють ілюзію «допомоги» у Кальміуському районі. Мешканці вишуковуються в черги, аби отримати безкоштовний хліб. Серед них — діти та люди похилого віку. 

«Люди змушені шукати такої допомоги, щоб просто нормально поїсти. Місто розвитку окупанти перетворили на місто війни та виживання, відібравши щасливе дитинство, комфортне життя, а у літніх людей – гідну старість», — зазначають у міськраді.

Окрім того, небезпека у місті чигає на кожному кроці. Радник міського голови Петро Андрющенко повідомляє, що нещодавно у Маріуполі загинула жінка. Вона згоріла у власній квартирі через пожежу, яка виникла у зв'язку із стрибками напруги, які спостерігались весь день на Лівобережжі.  

Через повільну роботу МНС та швидкої допомоги, постраждалу не вдалося врятувати. 

Люди літнього віку живуть у під’їздах та в підвалі зруйнованої лікарні залізної дороги. З березня там досі мешкають 12 осіб. Виживають виключно через допомогу сусідів.  

Зокрема, як повідомив у соцмережах Андрющенко, один маріуполець, який є носієм відверто проросійського наративу, вирішив «спростувати» інформацію про жахливе життя мешканців. Чоловік відвідав лікарні та навіть поїхав до Приморської окупаційної адміністрації, аби показати «правду». В результаті виявилося, що половина робітників адміністрації окупантів перебувають у стані алкогольного сп’яніння, а чоловік підтвердив те, що мав спростувати.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev