Чому для росіян важлива Кремінна: дані британських розвідників

Одна з найзапекліших ділянок фронту нині — в районі міста Кремінна Луганської області. 

Ілюстративне фото: Генеральний штаб ЗСУ

За останні три тижні бої навколо Кремінної зосереджувалися на густо лісистій місцевості на захід від міста, йдеться у свіжому зведенні британської розвідки.

«Оскільки хвойний ліс забезпечує деяке прикриття від повітряного спостереження навіть взимку, обидві сторони, ймовірно, намагаються точно скорегувати артилерійський вогонь», — йдеться в повідомленні. 

Як типово для операцій у лісах, бойові дії здебільшого зведені до піхотних боїв, часто на короткій дистанції.

«Російське командування, швидше за все, розглядатиме тиск довкола Кремінної, як загрозу для правого флангу свого Бахмутського сектора, який вони вважають ключовим для будь-якого майбутнього просування з метою окупації решти Донецької області», — вважають британці. 

Своєю чергою, американський Інститут вивчення війни повідомляє, що 6 січня російські та українські війська продовжили наступ у районі Кремінної. Генштаб України заявив, що українські війська відбили російські атаки поблизу Макіївки (22 км на північний захід від Кремінної) та Площанки (16 км на північний захід від Кремінної).

Міністерство оборони росії заявило, що українські диверсійно-розвідувальні групи діють на південний захід від Кремінної між Серебрянкою та Григорівкою. Російські джерела продовжували стверджувати, що російські війська ведуть бої за Білогорівку (10 км на південь від Кремінної).

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev