«Даруємо радість дітям, які бачили війну»: українські захисники влаштували свято для малечі

Свято для дітей війни за сприяння Командування Об’єднаних Сил Збройних Сил України. 

«Даруємо радість дітям, які бачили війну»: українські захисники влаштували свято для малечі

У Національному цирку України пройшла вистава для маленьких мешканців села Шестовиця, що на Чернігівщині, яке з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну було зайняте окупантами.

Захід відбувся за сприяння Командування Об’єднаних Сил Збройних Сил України в рамках проєкту «АРТПЕРЕМОГА» під гаслом «Даруємо радість дітям, які бачили війну».

Зустріч дітей з захисниками України перед виставою стала для них приємним сюрпризом. Військовики поспілкувалися з малечею й вручили кожному солодкий подарунок.

Сергій Наєв Сергій НаєвЯк повідомив засновник проєкту, командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, маленькі українці місяць жили в російській окупації та вже встигли відчути на собі наслідки війни.

«Наша мета подарувати цим дітям радість і позитивні емоції, які б змогли стерти з їхньої пам‘яті всі ті страхи і травмувальні спогади», — зауважив генерал-лейтенант Сергій Наєв. 

Командувач додав, що військовослужбовці ЗС України докладатимуть максимум зусиль і робитимуть все для тобто, аби діти почували себе в безпеці.

Серед глядачів вистави також був присутній маленький Герой Єгор Шемет, якого нещодавно Президент України нагородив за величезну сміливість та мужність. 

Єгор Шемет Єгор ШеметХлопчик з бабусею ховався у погребі й щосили намагався піклуватися про рідних. Зараз Єгор хоче якнайшвидше відремонтувати свій дім, який знищили російські війська, та допомогти старшому брату, котрий після сильних вибухів майже не говорить.

Вже сьогодні він будує плани на майбутнє — хлопчик мріє стати військовим. 

«Нас не перемогти, якщо в нашій країні ростуть такі діти. Коли хочеться зазирнути в майбутнє України, варто глянути на маленьких українців і зрозуміти, що воно прекрасне й заради нього варто відчайдушно боротися», — підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Нагадаємо, керівником проєкту «ARTПЕРЕМОГА» є офіцер Командування Об’єднаних Сил ЗС України, письменник Борис Кутовий, художній куратор проєкту — відомий театральний діяч Максим Добролюбов.

Допомогу у проведенні акції надав український культурний центр «Дніпро» і громада українців м. Баффало, США, на чолі з Романом Коваликом та Петром Петришиним.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev