ДБР повідомило про підозру правоохоронницям з Марківщини, які разом зі своїми чоловіками пішли працювати на росіян

Працівники ДБР заочно повідомили про підозру двом колишнім співробітницям правоохоронних органів, які почали працювати на збройні формування рф у селищі Марківка Старобільського району Луганської області.

ДБР повідомило про підозру двом правоохоронницям з Марківки, які разом зі своїми чоловіками пішли працювати на росіян

Обидві фігурантки не виконали наказ керівництва про передислокацію та залишились на захопленій росіянами території Старобільського району, повідомляє пресслужба ДБР. 

Жінки допомагали ворогу у створенні окупаційних органів влади у селищі Марківка: одна з них обійняла посаду у земельному відділі так званої «Марківської районної адміністрації лнр», а інша — в архівному відділі.

Крім того ДБР проводить досудове розслідування за фактом державної зради відносно чоловіків фігуранток, які також працювали в правоохоронному органі та зрадили присязі. Одному з них вже повідомлено про підозру.

Двом жінкам заочно повідомлено про підозру у дезертирстві та колабораціонізмі (ч. 4 ст. 408, ч. 2 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Луганська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил.

«Державне бюро розслідувань системно працює над тим, аби кожен зрадник, де б він не переховувався, не уникнув відповідальності», — зазначають у відомості. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev