Донецьк під «Градами»: як окупанти гатять по місту та винуватять у цьому ЗСУ 

Окупанти обстрілюють Донецьк, продовжуючи звинувачувати в цьому українських військових. Таким чином, нещодавно рашисти влучили у лікарню Калініна, внаслідок чого постраждало декілька людей та корпусів медзакладу. 

Донецьк під «Градами»: як окупанти гатять по місту та винуватять у цьому ЗСУ /ілюстративне фото

Останнім часом окупованому Донецьку добряче дістається. Тут лунають вибухи, окупанти продовжують обстрілювати місто, аби звинуватити українських воїнів, та налаштувати місцеве населення проти них.

Таким чином, від «Градів» страждає центр міста. Зокрема, від останніх прильотів постраждав спорткомплекс “Олімпійський”, а на “Донбас Арені” посипалася скляна частина.

Снаряди також потрапили у  "Юність", виставковий центр, краєзнавчий музей на вулиці Набережній та проспекті Миру. В окремих районах в результаті прильотів почалися пожежі.  

Відтак, через обстріли в лікарні імені Калініна постраждали 5, 6, 7, та 8 корпус. Пряме попадання було у корпус номер 6, внаслідок цього, є постраждалі та загиблі, а хворих евакуювали до підвалів.  

«Просто маємо пам’ятати. Росіяни завжди брешуть. Завжди. Тому ніколи немає відео/фото з місця події одразу. Тому, що або вилазять воронки та хвости градів, де зрозуміло що не наші. Або ціль настільки військова, що не можна показувати», — коментує обстріл лікарні Калініна радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

“Путін дуже поспішає зробити більше руйнувань та жертв у Донецьку. На зустрічі з Лукашенком він показуватиме йому фото та відео з місць попадань та руйнувань і, «викликаючи до його совісті», попросить вступити у війну, спеціальну військову операцію.

У Лукашенка і так уже вибору особливо немає, смерть Маккея – чорна мітка та останнє попередження. А Донецьк Путіну вже особливо і не потрібний, не обманюйте себе «вигідним військовим плацдармом», «захистом людей Донбасу» тощо. Відіграно карту в колоді геополітичного катали”, – вважає директор Маріупольського телебачення Микола Осиченко. 

Люди, своєю чергою, не втрачають надії і вважають, що рашистські обстріли свідчать про те, що ЗСУ вже близько.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev