Два місяці в голоді у підвалі: українські військові знайшли бійця, якого тримали в полоні рашисти

Захоплених в полон українських воїнів два місяці тримали в підвалі без їжі. Наші військовослужбовці знайшли одного з них — чоловік нагадував живий скелет, був голодний та спраглий.

Захоплених в полон українських воїнів два місяці тримали в підвалі без їжі/ілюстративне фото

Під час одного із бойових завдань наші військовослужбовці знайшли бійців, яких тримали в полоні рашисти. Усі з них загинули, бо не витримали умов, у яких перебували. Лише один врятований, якого знайшли наші бійці, нагадував живий скелет. Про це розповів журналіст Сергій Гармаш.

За словами журналіста, боєць Збройних Сил України два місяці перебував у полоні, в підвалі.

«У госпіталь, неподалік лінії фронту привезли хлопця. Я такого ще не бачив. Хіба що в радянській кінохроніці про звільнення Освенцима. Крайній ступінь виснаження. Просто живий скелет. Наші відбили ворожу позицію і знайшли його. Боєць ЗСУ, два місяці був у полоні», у підвалі. Не годували. Якби не один російський солдат, який з жалю ділив з ним свою пайку, помер би з голоду", — пише Гармаш.

Через спрагу полоненому довелося пити «антифриз», а до виснаження додалося отруєння.

«Коли ми в лікарні його помили перед реанімацією, він буквально замерз. Кілька його товаришів, які також потрапили в полон, померли від ран та голоду», — розповідає Гармаш.

Олексій весь час і повторював фразу «Мені дали компотика». Цей компотик був омріяний у голоді та холодному підвалі.

Окрім того, коли Гармаш збирав речі Олексія для евакуації, то побачив документи та фото. Військовому 27 років. На фото — гарний хлопець з чудовою дівчиною.

Звільнений з полону боєць попросив не публікувати свої фото, доки не подзвонить мамі. Потім його доправили в іншу лікарню, тому не відомо, як його справи зараз.

«Питання до росіян: навіщо тримати людей в підвалі, без їжі та води, якщо ними взагалі не користуватися? Вони в цій державі марні, ні для роботи, ні для чого іншого. Але їх можна було обміняти на своїх.

Врятуйте своє життя. Адже ваші матері теж чекають синів… У чому сенс? Це якийсь дикий експеримент? Просто група садизму? «Росію розумом не зрозуміти…», — підсумовує Гармаш.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev