Евакуаційні групи «Білий Янгол» працюватимуть на всій лінії бойових дій Донеччини: як звернутися за допомогою?

«Білих Янголів» стане більше: екіпажі поліцейських, які рятують мешканців поблизу лінії фронту, обслуговуватимуть більше напрямків.

Фото: поліція Донеччини

«Білі Янголи» — спеціальні екіпажі поліцейських, які працюють поблизу лінії бойових дій. Раніше вони охоплювали Мар’їнський напрямок, але тепер додалися ще Лиманський, Великоновосілківський і Бахмутський.  

Таким чином, до команди додали ще дев’ять поліцейських. За словами голови Нацполіції України Ігоря Клименка, ці люди пройшли жорсткий відбір та спеціалізовану підготовку, у тому числі курс тактичної медицини від топових парамедиків зі США і вже розпочали свою роботу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як «Білий Янгол» відвойовує людей у смерті на прифронтовій Донеччині

Робота «Янголів» полягає в тому, що вони евакуюють громадян, надають екстрену медичну допомогу пораненим, доставляють гуманітарні вантажі, розшукують і вивозять тіла загиблих. Кожен екіпаж «Білого Янгола» оснастили дитячими захисними комплектами — касками та бронежилетами, які виготовлені Львівським оборонним кластером спільно з ювенальною поліцією. Тепер у разі необхідності поліцейські зможуть краще захистити дітей від обстрілів під час евакуації.  

«У районах ведення активних бойових дій на Донеччині досі проживають понад 4 тисячі дітей. Поліцейські постійно спілкуються із місцевими, щоб переконати їх евакуюватися разом з дітьми подалі від небезпеки», — наголосив Клименко. 

Гарячі лінії евакуаційних груп «Білих Янголів»: 
Мар’їнський напрямок - 066-56-10-102 
Бахмутський напрямок - 066-56-15-102 
Великоновосілківський напрямок - 066-56-11-102 
Лиманський напрямок -066-56-16-102

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev