Фейкові результати під 100% та інші маніпуляції: як окупанти звітують про «референдуми»

Окупаційні адміністрації оголосили "результати" фейкових референдумів про входження захоплених регіонів до складу рф. Усюди “результат” —  понад 87%.

Від 87 до 99%: росіяни оприлюднили підсумки "референдумів"

Адміністрація окупованих росією територій оголосила результати голосування.

Так, за приєднання «лнр» до складу рф “проголосували” 98,42% мешканців

окупованої частини Запорізької області — 93,11%, 

окупованої частини Херсонської області — 87,05%, 

самопроголошеної «днр» — 98,69% мешканців.

“Майже ніхто не дивується результатам цього кількаденного неволевиявлення. Обурені – тисячі, здивовані, мабуть, одиниці. Цифри можна намалювати будь-які, як і «правильно» порахувати пусті чи невірно заповнені папірці для голосування. Важко це назвати бюлетенями.”, – прокоментував ситуацію голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Гайдай також додав, що на виборах народних депутатів України у жовтні 2012 року, коли ще також голосувала вся Луганщина, до списків були включені 1, 829 млн осіб. Наразі "привели голосувати" 1,662 млн осіб. “Із урахуванням явки лише у 94%, маємо 1,768 млн населення, яке мало право голосувати, але не мало права голосу. Тобто, враховуючи катастрофічну щорічну негативну різницю між кількістю народжених і померлих на території так званої "ЛНР", в організаторів "референдуму" виходить, що населення за ці роки зменшилося лише на 60 тисяч осіб”, – пояснив голова ОВА. До цих 60 тисяч різниці входять не тільки померлі, а й сотні тисяч переселенців у межах України.

“До цих 60 тисяч різниці також увійшли загиблі та скалічені, яких росія примусово мобілізувала під час вторгнення. Напевно, й полонені та зниклі безвісти. Багато й тих, хто за ці вісім років облаштувався на росії. Та й там нібито проголосували 402 тисячі або 99,35%. Тобто усі заробітчани та біженці мали кинути роботу і дістатися 181 виборчої дільниці. Їхати в інше місто? Байдуже! До сусіднього регіону – також”, – додав Гайдай.

Зокрема, як повідомили у Центрі протидії дезінформації, голосування на «референдумі» відбувалося  навіть на передовій, де «військовослужбовці народної міліції» голосували, не відриваючись від виконання бойових завдань. 

Колаборанти у підсумках "референдумів" враховували порожні бюлетені

Опрацювання бюлетенів після завершення "референдумів" не обійшлося без скандалів. У соцмережах випливли кадри, як місцеві колаборанти при підрахунку голосів враховували порожні бланки, на яких не було жодних позначок.

Як відреагувала Україна?

На оголошення результатів "референдумів" вже відреагував президент України Володимир Зеленський. Виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН, глава держави підкреслив, що якщо путін визнає підсумки фейкового волевиявлення на окупованих українських територіях — йому більше не буде про що розмовляти з керівником кремля.

Будь-які фейкові референдуми на тимчасово окупованих територіях є юридично нікчемними та не матимуть правових наслідків — на цьому також  наголошує МЗС України.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev