ФОТО. На Донеччині відкрили першу меморіальну дошку бійцю армії УНР

У Покровську на Донеччині відкрили меморіальну дошку своєму земляку, сотнику армії Української Народної Республіки, учаснику Першого Зимового Походу Нечипору Губі.

На Донеччині вперше відкрили меморіальну дошку бійцю армії УНР

Це перша меморіальна дошка бійцю УНР на Донеччині та Луганщині, повідомляє ІА «Вчасно».

Пам’ятний знак встановили на будівлі Покровського виконкому. Участь у відкритті меморіальної дошки прийняли українські історики Ольга Тимчишин та Юрій Косенко, представники громадськості та молоді Покровська.

Як повідомляють історики, у 1917-1921 рр. тисячі українців зі Сходу взяли зброю, щоб відстояти незалежність України, дані про яких радянська влада всіляко намагалась приховати. Наразі триває кропітка робота з відновлення інформації про добу УНР та бійців-східняків Армії УНР.

Губа Нечипір Данилович народився на станції Гришино, нині місто Покровськ Донецької області у 1892 році.

Станом на 27.06.1919 та 16.08.1919 — начальник школи підстаршин 9-ї Залізничної дивізії Дієвої армії УНР. Учасник Першого Зимового походу — у складі 3-го кінного полку. У 1921 р. — помічник із господарчої частини командира 4-го Ніжинського кінного полку ім. І. Сірка Армії УНР. Помер в еміграції.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev