ФОТО. Назвали Бахмутом: на Донеччині військові з волонтерами врятували ведмедя з-під обстрілів

У Бахмуті в одному з приватних подвір’їв власники залишили зачиненим у клітці ведмедя, без їжі та води. Знесилену тварину знайшли українські захисники, які боронять місто. 

У Бахмуті волонтери з військовими врятували покинутого ведмедя

Допомогти врятувати ведмедя і відвезти його в безпечне місце на прохання військових погодилися волонтери UAnimals.

На тварину випадково натрапили українські військові. Ведмедя знайшли у вольєрі з пошкодженим дахом на одному з зруйнованих приватних подвір'їв. Тварину покинули власники.

«Ведмідь сидів у тісній клітці, без їжі, води та без змоги вільно пересуватися чи самостійно втекти. Він від відчаю й стресу просто хитався зі сторони в сторону», — розповідають зоозахисники, які відреагували на прохання військових допомогти врятувати тварину.

Фото зі сторінки UAnimals у ФБ Фото зі сторінки UAnimals у ФБ

Ведмідь був знесилений та у стані сильного стресу. Після того, як його залишили напризволяще, протягом останніх кількох днів ведмедя годували українські бійці. 

Судячи з усього, територія будинку вже обстрілювалася раніше. До того ж Бахмут постійно атакують російські військові. Тому кожне попадання снаряда могло стати останнім для нещасного замкненого ведмедя.

«Як тільки ми отримали повідомлення, наша команда одразу виїхала на порятунок тварини. По приїзду - жахнулися. Ведмідь був настільки виснажений, що навіть не зміг втекти через зруйнований дах вольєра. До того ж у нього був дуже сильний стрес від пережитого», — зазначають волонтери UAnimals.

Врятованого ведмедя назвали Бахмутом. Зараз його вже доставили до ведмежого притулку Домажир у Львівській області. У Домажирі вже є й інші ведмеді з Донеччини, тож Бахмут не має сумувати наодинці.

Тепер за ним буде доглядати досвідчена команда притулку. Попереду на нього чекає реабілітація.

Подібні операції з порятунку вимагають багато сил та суттєвих коштів, тому бажаючі долучитися до збору на евакуацію тварин з небезпечних зон, можуть це зробити на рахунки благодійної організації UAnimals:

Монобанк 4441 1144 5162 5790

ПриватБанк 5168 7422 4487 7746

PayPal [email protected]

Patreon https://www.patreon.com/uanimals

Рахунок БО БФ Юаенімалс код ЄДРПОУ 44570260 р/р UA373052990000026006026718566 АТ КБ ПриватБанк

Допомогти на сайті https://uanimals.org/yak-dopomohty/

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev