ФОТОФАКТ. Доруйнування Маріуполя: росіяни масово зносять багатоповерхівки у місті

Будинки, де колись мирно жили люди, стають 100% руїнами.

Фото: Maxar Technologies

Російські окупанти масово зносять багатоповерхівки у місті. Про це свідчать супутникові знімки від компанії Maxar Technologies.

Будинки у прямому сенсі стирають з землі. Під час облоги від обстрілів росіян постраждали 2 257 багатоквартирних будинків. Тобто 90% усього житлового фонду. Загалом знищено понад 50% багатоповерхівок, а це 1356 будинків.

«Вони не зупиняються на цьому. Тепер доруйновують будівлі та ховають сліди своїх військових злочинів. Разом з тим знищують нашу пам'ять, наші квартири, наше минуле щасливе життя», — наголошують у Маріупольській міській раді.

Як повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, у Лівобережному районі через посилене знесення будинків вулиці заповнили нечистоти. Все це — через непрацююче водовідведення. 

«Ситуація ускладнюється тим, що постійно горить проводка. Так в буд. 88 по Воїнів Визволителів для ремонту проводки треба зайти в підвал. А підвал весь — наче вигрібна яма за наповненням та смородом. Та таких будинків — безліч. Наступний в черзі — Приморській район. Саме тут посилена увага на знесення. Тому чекати залишилось недовго. Мінус будинок, плюс каналізація вулицею», — пише він. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev