ФОТОФАКТ. Окупанти демонтували Дзвін пам’яті у Міловому

У Міловому на Луганщині рашисти демонтували Дзвін Пам’яті, що був встановлений та побудований на Меморіальному комплексі «Україна – визволителям».

Окупанти демонтували Дзвін пам’яті у Міловому/фото з соцмереж

Чотири дзвони мали символізувати пам’ять про загиблих та примирення між країнами – учасницями Другої світової війни: Дзвін пам'яті в Міловому, Дзвін перемоги на Закарпатті, а також Дзвін миру в Донецьку та Дзвін єдності – у Сімферополі, які планувалось встановити після повернення тимчасово окупованих територій під контроль України.

Міловський Дзвін було збудовано першим. Його встановили протягом квітня-травня 2021 року на меморіальному комплексі «Україна – визволителям». Тут у 1942 році почалося звільнення України. Відкрили його у День пам’яті та примирення. Проєкт Дзвону пам’яті розробляв молодий Дніпровський архітектор Сергій Дербін, а реалізувався за позабюджетні кошти.

У вересні пред­став­ни­ки оку­паційної адміністрації так званої «лнр» де­мон­ту­ва­ли Дзвін. Як повідомляють ЗМІ із посиланням на меш­канців се­ли­ща, до де­мон­та­жу пам’ят­ни­ка при­чет­на оку­паційна адміністрація Міло­во­го на чолі з Оле­гом Са­вчен­ко, «виконуючим обов'язки голови Міловського району» при так званій «лнр». Ймовірно, де­мон­таж відбув­ся саме через ідео­логічні про­тиріччя висвітлен­ня російсь­ки­ми за­гарб­ни­ка­ми історії для місце­во­го на­се­лен­ня.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev